• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer
Jadalnia Pod Zielonym Smokiem

Jadalnia Pod Zielonym Smokiem

Gdańsk

  • Strona główna
  • O Nas
    • Recenzje
  • Menu
  • Kontakt
  • Catering
  • Smoczny Blog
  • Jedzenie Na Tel. 510 071 991

Smoczny Blog

Deser Walentynkowy w restauracji Zielony Smok

14 lutego, 2020

Specjalny deser z okazji Dnia Zakochanych w Zielonym Smoku – Millefeuille. Po francusku to słowo znaczy właśnie tysiąc płatków. Kruche, francuskie ciasto, które dosłownie rozpływa się w ustach i delikatny, pachnący wanilią krem, to kompozycja warta grzechu. Serwujemy z jagodami.

Millefeuille

 

Filed Under: Blog

Smoczne Menu Walentynkowe w restauracji Zielony Smok.

14 lutego, 2020

Z okazji Dnia Zakochanych w Zielonym Smoku, przygotowaliśmy dla Was specjalne menu. Zapraszamy

Walentynkowe menu w Zielonym Smoku.

Nasi piękni goście na Walentynkowej kolacji w Zielonym Smoku.

 

Filed Under: Blog

Walentynki w Zielonym Smoku

11 lutego, 2020

Restauracja Zielony Smok zaprasza wszystkich zakochanych na romantyczną kolację w piątek 14.02.2020

Walentynkowe menu w restauracji Zielony Smok.

Filed Under: Blog

Smoczny Weekend w Zielonym Smoku

7 lutego, 2020

W weekend 8-9 lutego, zapraszamy na pierogi z soczewicą.
To nasz przepis, jest prosty i możliwe że już go ktoś wymyśli, ale my tego nie wiemy. Żeby Was zachęcić dodamy do pierogów napój ciepły lub zimny.
Wśród tych którzy nas polubią na FB i Instagram raz w miesącu wylosujemy kolację dla dwóch osób w naszym Zielonym Smoku

Przepis:
Ciasto:
1 kg mąki typu 500
2 jajka
1 łyżka stołowa soli
2 łyżki stołowe cukru
4 łyżki oleju
2 szklanki wrzącej wody ( około)

Wrzątek, sól, cukier, olej dokładnie wymieszać i dodać do maki. Ponieważ woda jest wrząca przy dodawaniu należy intensywnie mieszać z mąką.
Roztrzepane jajka dodajemy na końcu.
Ciasto trzeba o wyrobić, odstawić na pół godziny żeby ostygło.

Farsz:
1 kg soczewicy (używamy czerwonej ale może być inna) 250g. suszonych pomidorów w oleju 200g. czerwonej cebuli 50g. mielonego kuminu (lub więcej w zależności od upodobań) sól, pieprz do smaku

Soczewicę gotujemy do miękkości, 20-30 minut.
Pomidory kroimy na drobne kawałki.
Cebulę drobno kroimy i blanszujemy.
Dokładnie mieszamy składniki, dodajemy kumin, dosmaczamy sola i pieprzem.

Lepienie pierogów dla jednych jest błahostką dla innych udręka, jednym i drugim życzymy powodzenia.

Podane ilości wystarczą na około 80 pierogów, ilość zależy od ich wielkości

Soczewica!
Zanim na ziemiach polskich pojawiły się ziemniaki, soczewica była jednym z podstawowych roślin spożywczych.Wpływa korzystnie na organizm dzięki dużej zawartości potasu, wapnia oraz cynku a solidna zawartość błonnika korzystnie wspomaga metabolizm.

Filed Under: Przepisy

Witamy na naszej nowej stronie

1 lutego, 2019

Zapraszamy.

Filed Under: Blog

  • « Go to Previous Page
  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to page 3

Footer

Kontakt

TEL: ( +48 58 ) 320 78 65

TEL.KOM:
510 071 991
501 863 244

Lokacja

Gdańsk 80-835
ul. Szeroka 125
( róg ul. Pańskiej )

Godziny Otwarcia

  • Poniedziałek: 11:00 – 21:00
  • Wtorek: 11:00 – 21:00
  • Środa: 11:00 – 21:00
  • Czwartek: 11:00 – 21:00
  • Piątek: 11:00 – 22:00
  • Sobota: 11:00 – 22:00
  • Niedziela: 11:00 – 21:00

Najnowsze Wpisy

  • PROMOCJA W ZIELONYM SMOKU
  • Od 18.05 Zielony Smok wraca do dzialania!
  • Zielony Smok na długim majowym weekendzie
  • Promocja w Zielonym Smoku „Ceny na pól”
  • Wielkanoc w Zielonym Smoku

Prawo autorskie © 2025 Jadalnia Pod Zielonym Smokiem · OMA Comp