• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer
Jadalnia Pod Zielonym Smokiem

Jadalnia Pod Zielonym Smokiem

Gdańsk

  • Strona główna
  • O Nas
    • Recenzje
  • Menu
  • Kontakt
  • Catering
  • Smoczny Blog
  • Jedzenie Na Tel. 510 071 991

Smoczny Blog

Informacja dla gości Zielonego Smoka

14 marca, 2020

Szanowni Państwo,

W związku z zaistniałą sytuacją do odwołania wydajemy dania tylko na wynos z 20% zniżką przy własnym odbiorze od godziny 11 do 17 od poniedziałku do piątku, prosimy również korzystać z pyszne.pl, wolt.com i glovoapp.com. Mamy nadzieję, że sytuacja unormuje się jak najszybciej i będą Państwo mogli znów nas odwiedzać.

Dear Guests,

Due to the current situation, we are serving only take-away dishes with a 20% discount from 11 a.m. to 17 p.m Monday to Friday, so we would like you to use such applications as pyszne.pl, wolt.com i glovoapp.com. We are sorry for this unfortunate event and hope you’ll visit us in future when things go back to normal.

Zielony Smok team

tel: 510 071 991, 501 863 244

Filed Under: Blog

Lany Weekend w Zielonym Smoku.

12 marca, 2020

Piątek 13-go nie musi być pechowy!
Przyjęło się w Polsce obchodzić lany poniedziałek, my proponujemy Lany Weekend w Zielonym Smoku od piątku 13-tego do niedzieli 15-go Marca. Do każdego obiadu czy kolacji lejemy państwu piwo, wino, sok, herbatę czy kawę,czyli to, na co macie ochotę, wylewnie zapraszamy.

Filed Under: Blog

Gratulujemy zwycięzcy konkursu na najlepszy rysunek Zielonego Zmoka!

9 marca, 2020

Restauracja Zielony Smok w Gdańsku z wielką przyjemnością ogłasza wyniki konkursu na najlepszy rysunek Zielonego Smoka.
Zwycięska praca ozdobi naszą restaurację, a młody artysta otrzyma w nagrodę słodki upominek.
Dziękujemy OMA Comp i Orest Melnyk za możliwość organizacji wspaniałego konkursu dla polskich dzieci w Detroit.

Filed Under: Blog

Dzień Kobiet w restauracji Zielony Smok

21 lutego, 2020

W epoce słusznie minionej Dzień Kobiet w zakładach pracy, zaczynał się „Uroczystą Akademią” w której rozdawano Paniom pończochy. Późnym popołudniem do domów wracali, zmęczeni obchodami, zawiani mężczyźni ze złamanym tulipanem w mocno zaciśniętej dłoni. My proponujemy kolację za która zapłaci mężczyzna, Panie poczęstujemy winem,
a kwiaty które od nas dostaną nie będą złamane.

Filed Under: Blog

Kolacja Polska w Zielonym Smoku

21 lutego, 2020

Zapraszamy Państwo na kolację i degustację nowego menu w Zielonym Smoku
w weekend 22.02 i 23.02.
Kolacja Polska w Zielonym Smoku

Filed Under: Blog

Naleśniki z serem i szpinakiem w restauracji Zielony Smok

15 lutego, 2020

Naleśniki z serem i szpinakiem.
Danie serwujemy w Zielonym Smoku
od początku czyli od 2005 roku.
Inspiracją były gołąbki z żółtego
sera które jadą się we Włoszech.
 
Składniki:
ciasto naleśnikowe
2 jajka
1/4 litra mleka
250g mąki
łyżka kurkumy,
cukier, sól do smaku
 
farsz:
1/2 kg żółtego sera ( musi być średnio twardy żeby się
dobrze zmielił w maszynce)
2 jajka
250g świeżego lub mrożonego szpinaku
200g bułki tartej
 
Składniki ciasta dokładnie mieszamy i smażymy na lekko tłustej patelni.
Kurkuma, poza dobrym dziadzieniem na organizm, nada naleśnikom ładny żółty odcień.
Żółty ser mielimy w maszynce, nie ucieramy, dzięki mieleniu nie będzie się za bardzo „ciągnął”.
Szpinak smażymy na maśle, dodajemy zmiażdżony czosnek i ewentualnie sól, ale ostrożnie, bo ser także ją zawiera.
Dokładnie mieszamy zmielony ser ze szpinakiem, dodajemy jajka oraz bułkę
tartą w takiej ilości, aby uzyskać odpowiednią, dającą się formować
konsystencje.
Farsz wałkujemy i w około dwu centymetrowej średnicy wałki, które
zawijamy naleśnikiem.
Pieczemy około 20 minut w 140 stopniach tak, aby ser się stopił.
W Zielonym Smoku naleśniki podajemy w sosie pieczarkowym, ale ja wolę
pomidorowym, na pewno można zastosować inny, pozostawiam to inwencji
kucharza lub konsumenta.
 
Danie jest bardzo smaczne i sycące, życzymy smacznego.
W weekend 15 i 16 lutego, żeby Was zachęcić dodamy do naleśników napój zimny albo gorący. 
Przypominamy ,że wśród tych, którzy nas polubią na FB i Instagram raz w mesiącu wylosujemy kolację dla dwóch osób w naszym Zielonym Smoku.

Filed Under: Przepisy

  • « Go to Previous Page
  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to page 3
  • Go to Next Page »

Footer

Kontakt

TEL: ( +48 58 ) 320 78 65

TEL.KOM:
510 071 991
501 863 244

Lokacja

Gdańsk 80-835
ul. Szeroka 125
( róg ul. Pańskiej )

Godziny Otwarcia

  • Poniedziałek: 11:00 – 21:00
  • Wtorek: 11:00 – 21:00
  • Środa: 11:00 – 21:00
  • Czwartek: 11:00 – 21:00
  • Piątek: 11:00 – 22:00
  • Sobota: 11:00 – 22:00
  • Niedziela: 11:00 – 21:00

Najnowsze Wpisy

  • PROMOCJA W ZIELONYM SMOKU
  • Od 18.05 Zielony Smok wraca do dzialania!
  • Zielony Smok na długim majowym weekendzie
  • Promocja w Zielonym Smoku „Ceny na pól”
  • Wielkanoc w Zielonym Smoku

Prawo autorskie © 2025 Jadalnia Pod Zielonym Smokiem · OMA Comp